Olay, Saat 22.30 sularında Sivas-Erzincan karayolu Sivas'ın İmranlı ilçesi 10. kilometresinde meydana geldi. Yeşil Erciş firmasına ait 02 KD 571 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü, Erzincan istikametine doğru giderken sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan otobüs devrildi ve 24 yolcu yaralandı.

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Kaza bölgesine, İmranlı Arama Kurtarma Ekibi (İMAYKUT) ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı yolcular ambulanslar ile İmranli Devlet Hastanesine götürüldü ve tedavi altına alındı. Kazada yaralanan yolcuların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Erzincan Sivas Kaza Iha2

"KAZAYA SEBEP OLAN OTOBÜS DURMAYARAK DEVAM ETTİ"

Kaza sonrası konuşan otobüs sürücüsü Cafer Kılıç, yolcuların hayatını kurtarmak için kaza yapmak zorunda kaldığını ifade etti ve “Yol çalışmasından dolayı yol tek yönlü olarak araç trafiğine açıktı. Keskin virajda karşımdan da bir otobüs geliyordu. Sollamaya çıktı. Kafa kafaya gelince canımızı kurtarmak için aracı şarampole attım. Ben yolcuların ve kendi camını kurtarmak için mecbur kalarak bu kazayı yaptım. Şükürler olsun ölen olmadı. Kazaya sebep olan otobüs durmayarak devam etti. Yetkili arkadaşlara da şikayette bulunduk. O sürücünün bulunmasını istiyoruz" dedi.