KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı. 15 Eylül Pazar günü Türkiye genelinde düzenlenen sonuçların 20 Eylül tarihinde açıklanacağı duyurulmuştu. Beklenen resmi açıklama geldi ve sonuçlar adayların erişimine açıldı!

KPSS ÖN LİSANS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ön lisans sınav sonuçları belli oldu. Sınava katılan adaylar, sınav sonuçlarını ais.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecek. Sorgulama TC kimlik numarası ve alınacak şifreyle gerçekleştirilebilecek.

KPSS ÖN LİSANS SORGULAMA EKRANI

1 (7) Kopyası-7

KPSS ÖN LİSANS SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) Hesaplanacaktır.

Bir aday için herhangi bir ASP’nin Hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Adayların ASP’leri kullanılarak, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.