ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınavı için geç başvuru tarihlerini ve ücretlerini açıkladı. Normal başvuru dönemini kaçıran adaylar için sunulan geç başvuru imkanı, sınavın Eylül ayında yapılacak olmasıyla büyük önem taşıyor. Geç başvuru döneminde, ücretler yüzde 50 artırımlı olarak alınacak. Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden geç başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. İşte ÖSYM ile 2024 ortaöğretim KPSS geç başvuru ekranı ve ücreti…

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI BAŞVURULARI SONA ERDİ
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 KPSS ortaöğretim başvuru döneminin 18-30 Temmuz tarihleri arasında tamamlandığını duyurdu. Başvurularını zamanında gerçekleştiremeyen adaylar için ise yeni bir fırsat sunuluyor.

KPSS GEÇ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
Adaylar, geç başvuru işlemlerini ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden kolayca yapabilirler. Geç başvuru sürecine dair detaylı bilgi almak için buradan işlem yapabilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?
2024 sınav takvimine göre, KPSS ortaöğretim için geç başvuru süreci 6 Ağustos’ta başlayacak ve 7 Ağustos’ta sona erecek. Bu süre zarfında başvuru yapmayan adaylar bir daha başvuru yapma şansı bulamayacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
Geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretinin yüzde 50 fazlası olarak belirlenmiş ve 525 TL olarak ödenecek. Adaylar, ücretlerini belirtilen süre içinde yatırarak başvurularını tamamlamalıdır.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV VE SONUÇ TARİHİ
KPSS ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olup, sonuçlar 4 Ekim’de açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Geç başvuru imkanı, ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya sınav geçerlilik süresi içinde mezun olacak adaylar için geçerlidir. Bu süreç, başvuru tarihlerini kaçıranlar için değerli bir ikinci şans niteliğindedir.