Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim için geç başvuru süreci duyuruldu. 18-30 Temmuz tarihlerinde başvurularını yapamayan adaylar için bir fırsat niteliğinde olan geç başvuru dönemi, Eylül ayında yapılacak sınava katılmak isteyenler için son şans olacak. Geç başvuru ücreti, normal başvuru döneminden farklı olup, memur olmak için uzun süredir çalışan adaylar için önemli bir adım olacak. Bu süreçte başvurularını tamamlayan adaylar, Eylül ayında yapılacak sınavda ter dökecek. Peki, 2024 KPSS ortaöğretim geç başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

ÖSYM, 2024 KPSS Ortaöğretim sınavı için geç başvuru sürecinin uzatıldığını duyurdu. Kurumlar arası entegrasyon sistemindeki güncellemeler nedeniyle yaşanan kesintiler sonucu, başvuru işlemleri 12 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar uzatıldı. Önceden başvurusunu tamamlamış olan adayların bu sürede tekrar başvuru yapmalarına gerek bulunmuyor. KPSS Ortaöğretim sınavına katılmak isteyen adaylar, belirtilen tarihe kadar başvurularını yaparak sınav hakkını elde edebilirler.

KPSS ORTAÖĞRETİM GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ BELİRLENDİ

2024 KPSS Ortaöğretim sınavı için geç başvuru ücreti 525 TL olarak belirlendi. Adayların, başvuru ücretini öderken T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bilgilerini bankaya iletmeleri gerekmektedir. Banka şubesine gitmeden internet üzerinden de ödeme yapmak mümkün. Banka şubesinden ödeme yapan adayların, dekonttaki bilgileri dikkatlice kontrol etmeleri ve yanlışlık durumunda düzelttirmeleri önemlidir. Geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretine göre yüzde 50 artırımla uygulanmaktadır.