KYK burs başvuruları her dönem e-devlet üzerinden alınıyor ve öğrencilerin verdiği bilgiler kurumlar tarafından teyit edilerek inceleniyor. Yapılan değerlendirme neticesinde ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs veya kredi alma hakkı elde eden öğrenciler belli oluyor.2024-2025 akademik yılının başlamasına kısa süre kala öğrencilerin KYK burs başvurularına ilişkin araştırmaları da yoğunluk kazanıyor…

Kyk Burs Basvurulari B

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2024-2025?

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz GSB tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemlere bakıldığında KYK yurt başvurularının Kasım ayı civarında alındığı ve öğrencilerin ilk burs ödemelerini ocak ayı itibariyle almaya başladığı görülüyor.

Bu kapsamda KYK burs başvurularının benzer dönemlerde alınması bekleniyor. Konuyla ilgili bir tarih açıklaması yapıldığında ise haberimizde yer alacaktır.

Kyk Burs Basvurulari C

KYK BURS VE KREDİ MİKTARI NE KADAR?

GSB’den yapılan açıklama ile KYK burs ve kredi miktarı ocak ayından itibaren lisans öğrencileri için 2.000 TL, yüksek lisans için 4.000 TL, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL olarak ödenmeye başlandı.

Yeni dönemdeki burs ve kredi miktarının da ocak 2025 itibariyle güncellenmesi bekleniyor.

Kyk Burs Basvurulari D

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

  • Şehidin bekar çocukları, çocuğu yok ise bekar kardeşleri
  • Gazinin kendisi veya bekar çocukları
  • Sağlık kurulu raporu ile yüzde kırk ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler
  • Anne ve babasının her ikisi de vefat eden bekar kişi
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimini tamamlayan veya 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile koruma altına alınanlar
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar
  • Bakanlık tarafından belirlenen kıstasları taşıyan milli sporcular
  • Her öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarından alan yeterlilik sınavında ham puan bazında ilk yüze girenler.