2024-2025 akademik takviminin başlamasına kısa süre kala üniversite öğrencilerinin KYK yedek yurt sonuçlarına ilişkin beklentisi devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt sonuçlarına ilişkin açıklamasında ilk aşamada yurtlarda yüzde 88’lik bir yerleştirme oranına ulaştıklarını duyurmuştu. KYK yurt kayıtları 7 Eylül saat 23.59’da sona ererken, yurtlardaki boş kontenjanlar belli oldu. Bu kapsamda öğrenciler “KYK yedek yurt sonuçları açıklandı mı nereden bakılır?” sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı…

Kyk D-1

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK yedek yurt sonuçları tüm kontenjanlar dolana kadar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl KYK yedek yurt sonuçları pazartesi ve perşembe günleri kamuoyu ile paylaşılıyordu. Bu yıl da aynı uygulamanın olması bekleniyor. KYK yedek yurt başvurusunda bulunan adayların yurt sonuçlarını devamlı olarak takip etmesi tavsiye ediliyor.

Kykyurt Basvuru Tarihleri B-4

KYK YEDEK YURT SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı faaliyetlerine devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yedek yurt başvurularının sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama sayfasından öğrenilebiliyor.

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN