2024 LGS tercih süreci üçüncü nakil aşamasına girdi. Millî Eğitim Bakanlığı, ikinci nakil sonuçlarını 5 Ağustos'ta açıkladı ve şimdi boş kontenjanlar ile taban puanlara dair bilgiler merak ediliyor. İlgili yerleştirme ve nakil komisyonları, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yerleşemeyen öğrencilerin başvurularını alacak. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Lisesi gibi farklı okul türleri için güncel taban puanları ve boş kontenjan bilgilerine MEB’in resmi sitesi ve e-Okul üzerinden ulaşılabiliyor. Bu dönem, öğrencilerin uygun okullara yerleşmeleri için son fırsatları değerlendirmeleri açısından büyük önem taşıyor. İşte 2024 LGS boş kontenjanlar ve taban puanları…

LGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI

2024 Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Başvuru, Taban Puan ve Boş Kontenjan Bilgileri e-Okul üzerinden yayınlandı. Öğrenciler ve veliler, boş kontenjanlar hakkında detaylı bilgiye bu platformdan erişebilirler. LGS 2. Nakil sonuçlarına göre boş kalan kontenjanlar için güncel bilgilere "LGS 2. NAKİL SONUÇLARINA GÖRE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

LGS 2. NAKİL SONUÇLARINA GÖRE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

LGS 3. NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının ardından, boş kalan kontenjanlara ilişkin başvurular 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Bu süreçte, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurularını yapabilecekler. LGS tercih ve nakil işlemlerinin ardından, yerleştirme süreci 16 Ağustos'ta tamamlanacak.

LGS NAKİL BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS yerleştirmelerine esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.