Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte piyasalarda son durum...

Son dakika haberleri: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Son 7 toplantıda olduğu gibi Merkez Bankası bu ay da faizi yüzde 50'de sabit bıraktı.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını beklentilere paralel bir şekilde yüzde 50’de sabit tuttu. Böylece 7 toplantı üst üste faize dokunulmamış oldu. PPK tarafından yayımlanan karar metninde eylül ayında enflasyonun ana eğilimi bir miktar yükseldiği ifade edildi.

"ENFLASYONDAKİ İYİLEŞMENİN HIZINA DAİR BELİRSİZLİK ARTTI"

Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergelerin yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima ettiği belirtilen karar metninde "Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir" değerlendirmesi yer aldı.

PİYASADA SON DURUM

Merkez Bankası'nın faiz kararını serbest bırakması sonrasında Dolar/TL 34.16, Euro/TL 37.22'den işlem görürken gram altın ise 2.953 TL'den işlem görüyor. 

Dolar/TL: 34.16 TL

Euro/TL: 37.2 TL

Gram altın: 2.953 TL

Ayrıntılar geliyor...