Aydın'ın Kuşadası ilçesinde hizmet veren ünlü 'Nazilli Bahar Pide' isimli işyerinin dana pide harcında domuz eti bulunduğu belirlenmesi kentte adeta şok etkisi yarattı. Yeni Asır'ın haberine göre; 'Domuz kasabı' olarak bilinen ve defalarca deposunda domuz eti yakalanan Coşkun Can'ın ardından yeniden domuz eti skandalının patlak verdiği adres Kuşadası oldu.

DOMUZ ETİ YEDİRDİKLERİ MÜŞTERİLERİN FOTOĞRAFLARIYLA ÖVÜNDÜLER 

Kuşadası ilçesinde bulunan ünlü pide işletmesinin pide harcında domuz etine tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığın Güvenilir Gıda adresi üzerinden yayımladığı listede Kuşadası ilçesinde hizmet veren Nazilli Bahar Pide isimli iş yeri deşifre edildi. İşletmenin dana pide harcında domuz eti tespit edildi. Tespit çalışmaları sonucunda işyerine idari para cezası uygulanırken firmanın utanmadan bir de sosyal medyada hesabından pidesini öven paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Firma yetkililerinin domuz eti yedirdikleri müşterilerinin fotoğraflarını çekip sosyal medyadan paylaştıkları ortaya çıktı.

Pide2

SAHTE BALDAN, ZEYTİNYAĞINA...

2 Ekim 2024 itibariyle yayımlanan listelerde Tab Gıda'ya ait Kayseri Forum Arby's, Başyazıcı, Kayalar Süt gibi bilinen markalar da yer aldı. Et ve et ürünlerinde en çok rastlanan uygunsuzluklar 'mekanik ayrılmış kanatlı eti' (Kanatlı hayvanların karkaslarındaki etlerin, bu etleri meydana getiren kas liflerinin yapısının kaybolmasına veya değişmesine sebep olan mekanik yöntemler kullanılarak alınması ile elde edilen ürünü ifade ediyor) at, eşek ve domuz etlerini kapsayan 'tek tırnaklı eti tespiti', 'sakatat tespiti', kırmızı et içinde 'kanatlı eti tespiti' oldu.

KYK yurtlarına verilen yemekte domuz eti çıktı! KYK yurtlarına verilen yemekte domuz eti çıktı!

PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON 780 BİN TÜRK LİRASI

Öte yandan domuz eti skandalıyla sarsılan Aydın'da tonlarca sahte bal ve binlerce ton sahte zeytinyağı da ele geçirildi. Jandarma ekipleri, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapılacağı ihbarı alarak harekete geçti. Ekiplerinin ortaklaşa yaptığı operasyonda, Ankara'ya gönderilmek üzere hazırlanmış bir kamyonet kasasında 5 ton sahte bal ele geçirildi. Piyasa değeri 3 milyon 780 bin TL olan sahte ballara el konuldu. Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 2 şüpheliye 655 bin TL tutarında vergi cezası uygulanırken şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler başlandı.

Pide A

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tek tırnaklı eti açıklaması! İşte, tek tırnaklı eti bulunan ürünler ve işletmeler Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tek tırnaklı eti açıklaması! İşte, tek tırnaklı eti bulunan ürünler ve işletmeler