Dünya

Met Gala 2025’in sergisi ve ev sahipliği yapacak isimler belli oldu

Her yıl “moda dünyasının en büyük olayı” olarak anılan Met Gala’nın 2025’teki teması ve ev sahipleri belli oldu. Genellikle mayıs ayında gerçekleşen etkinlik moda severler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Abone Ol

Met Müzesi’nin her sene farklı şekillerde tasarlanarak süslendiği Met Gala’da hangi serginin sunulacağı, konsepti ve ev sahipliği yapacak isimler belli oldu. 1995’ten beri Vogue dergisinin genel yayın yönetmeni olan Anna Wintour tarafından yönetilen Met Gala, 5 Mayıs 2025’te New York City’de bir yenisiyle karşımızda olacak.

BU YILKİ KONSEPT DUYURULDU

Bugün, bu yılki Met Gala’da Metropolitan Sanat Müzesi, Kostüm Enstitüsü'nün 2025 bahar sergisi, Superfine: Tailoring Black Style'ın sergileneceğini duyurdu. Monica L. Miller’ın 2009 tarihli Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity kitabından ilham alan sergi doğrultusunda konsept; dandyizmin bağlamında 18. yüzyıldan günümüze kadar siyah erkeklerin silueti ve tarzını keşfeden giysiler, tablolar, fotoğraflar ve daha fazlasından oluşacak. 

MODA DÜNYASININ YILDIZLARI BULUŞACAK

Met Gala 2025’in ev sahipliğini ise bu yıl; Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams ve Anna Wintour'un onursal başkan LeBron James ile birlikte üstlenecek. Her sene konsept kapsamında birbirinden yaratıcı kıyafetler giyen ünlü katılımcıların bu yılki stilleri şimdiden merak konusu oldu.