Sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan ve gençleşme, sağlık, güzellik ve dinçlik gibi vaatlerle beraber sunulan damar içi serum uygulamaları halk arasında ‘atom serumu, vitamin, gençlik, sarı, glutatyon veya mucize serum’ isimleriyle biliniyor ve yaygın bir şekilde uygulanıyordu. Son olarak sanatçı Metin Arolat'ın ölümüyle gündem olan atom serumu veya vitamin serumu hakkında Sağlık Bakanlığı uyarıda bulundu.

HEKİM KONTROLÜNDE OLMALI

Sağlık Bakanlığı yaptığı uyarıda “Halk arasında 'atom' veya ‘vitamin eklenmiş serum’ ismiyle bilinen serumlar yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanmalıdır” diyerek bu serumların tehlikelerine vurgu yaptı.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

 Bakanlık, atom serumları açıklamasında yalnızca belirli rahatsızlığı olan kişilere hekim kontrolünde serum tedavisi verileceğini vurgulayarak özellikle ciddi sıvı kayıpları durumunda bu serumların doktor tarafından yapılacağını belirtti. Damardan verilen serumların ciddi alerjik reaksiyon yaratabileceğin altını çizen Sağlık Bakanlığı, gelişigüzel uygulanan serumların hayati tehlike yaratacağını ifade etti.

Serumö