Ekonomi

Milyonlarca çalışan merak ediyordu! Asgari ücret zammı için beklenen oran açıklandı: Yüzde 25-30 aralığı

Deutsche Bank uzmanları, Türkiye'de asgari ücretin yüzde 25 ila 30 oranında artırılacağını öngörüyor. Ekonomideki yavaşlama, daha yüksek artışların işletmeler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini gösterirken, enflasyon beklentileri de belirsizliğini koruyor.

Abone Ol

Türkiye’de asgari ücret tartışmaları gündemde yerini alırken, Deutsche Bank uzmanları 2024 yılı için asgari ücrette yüzde 25 ila 30 arasında bir artış öngörüyor. Bu oran, yavaşlayan ekonomi ve enflasyon beklentileri açısından dikkat çekici.

2024 yılına yaklaşılırken, Türkiye ekonomisinde asgari ücret tartışmaları gündemin en önemli maddelerinden biri haline geldi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bu konuda çeşitli tahminler yapılırken, Deutsche Bank’tan gelen açıklamalar dikkat çekti. Deutsche Bank Ekonomisti Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska, Türkiye’deki çeşitli kesimlerle yaptıkları görüşmeler sonucunda, enflasyon ve asgari ücret artışına yönelik bir rapor hazırladı.

ENFLASYON TAHMİNLERİ REVİZE EDİLDİ

Deutsche Bank tarafından hazırlanan notta, enflasyonun beklenenden daha güçlü seyreden iç talep nedeniyle yavaşlama hızının öngörülenden daha düşük olacağı belirtildi. 2025 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 23,2’den yüzde 25’e çıkarıldığı vurgulanırken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranlarını yüzde 47,5 seviyesine çekmek için 250 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasının beklendiği ifade edildi.

ARTIŞ TAHMİNİ YÜZDE 25-30 ARALIĞINDA

Raporda, asgari ücret artışı ile ilgili tahminlere de yer verildi. Bu kapsamda, 2024 yılı için asgari ücrette yüzde 25 ila 30 arasında bir artışın öngörüldüğü belirtildi. Uzmanlar, yüzde 30’un üzerinde bir artışın ise ekonomik yavaşlama karşısında işletmeler için zorlayıcı olabileceğine ve enflasyon beklentileri üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Deutsche Bank'ın bu tahmini, Türkiye'deki asgari ücret tartışmalarında önemli bir referans noktası oluştururken, işletmelerin ve çalışanların bu süreci nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor.