İsrail, Gazze'deki soykırımın ardından savaşta ikinci aşamaya geçtiklerini duyurmuştu. Bu kapsamda hedefine Lübnan'ı koyan İsrail, çağrı cihazları ve telsizlerle ülkede katliam yapmıştı. Saldırılar dünyanın gündemine otururken, İsrail bu kez de ülkedeki Hizbullah hedefleri bombaladı.

LÜBNAN SINIRI ATEŞ HATTI

İsrail'den yapılan açıklamada, Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampasının vurulduğu bildirildi. Savaşın ikinci aşaması olarak açıklanan saldırılarla ilgili analizler ise tüyler ürpertti.

1 YIL ÖNCE SİBER GÜVENLİK İÇİN TALİMAT VERMİŞ

Gazeteci Abdulkadir Selvi, saldırıyla ilgili analizlerini Hürriyet'teki köşesine taşıdı. "Mossad’ın çağrı cihazı operasyonunun perde arkası" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullanan Selvi, 1 yıl önceki MGK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müstakil bir siber güvenlik kurumu kurulması için talimat verdiğini belirtti.

SİBER SALDIRILARIN ARKASINDA KİM VAR?

Lübnan'daki çağrı cihazıyla yapılan katliamlar siber güvenlik konusunun önemini açıkça ortaya koyarken, saldırıları İsrail'in tek başına planlayıp planlamadığı merak ediliyordu. Abdulkadir Selvi, İsrail'in bu konuda yalnız olmadığını, saldırı planını ABD ile birlikte yaptığını kaydetti.

SURİYE'Yİ ÜÇE BÖLECEKLER!

ABD ve İsrail'in savaş üzerinden bölgeyi dizayn etmek istediğini yazan Abdulkadir Selvi, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Selvi, asıl hedefin Suriye olduğunu belirterek Esed'e çağrı yaptı. Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Lübnan’ı işgal edip, Suriye’yi üçe bölecekler. Esed bu gerçekleri görerek hareket etmeli. Yoksa yarın çok geç olabilir."