Sağlık

'Nefesini düzelten hayatını düzenliyor'

Nefes terapisti Oğuz Kömürlü pandemi ile kişisel gelişim alanında doğru nefes, yanlış nefes, bebek nefesi, ritüeller derken çok fazla eğitimin ortaya çıktığını dile getiriyor. Hâlbuki günlük hayatımızdaki nefes alışverişimiz gereken şekilde ama eksik olduğunu vurguluyor.

Abone Ol

SENEM ULUHAN / EKOL HABER

Nefes alıp vermenin hayattaki etkilerini nefes terapisti Oğuz Kömürlü, Ekol Haber'den Senem Uluhan'a anlattı. Kömürlü, nefesini düzeltenin hayatını da düzenlediğine dikkat çekti. Kömürlü'nün nefes konusundaki açıklamaları şöyle;

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı bir araştırmada dünyadaki insanların yüzde 70’i yüzde 30 kapasiteli nefes alıyor. Yüzde 30 kapasiteli nefes almak demek, nefes almayı bilmemek ya da yanlış nefes almak demek değil. Yüzde 30 kapasiteyle rahatça yaşayabilir.

NEFES: SOLUK ALIP VERMEK DEĞİLDİR

Hayatınızda yaşadığınız problemlerin tamamına yakınını nefes alışkanlığınızdaki bozukluktan kaynaklanıyor. Nefes farkındalığı yani nefes, soluk alıp vermek değildir. Nefesin içinde benim kendimle ilgili niyetlerimi yükleyebileceğim bir alan vardır. Nefes yaşam enerjisidir ve bu görünmez bir ışık formdur.

NEFESTE YAŞANAN BLOKAJ HAYATI OLUMSUZ ETKİLER

Nasıl nefes alıyorsanız öyle yaşıyorsunuz. Nasıl yaşıyorsanız öyle nefes alıyorsunuz, nefesinizi düzeltirseniz yaşamınız, yaşamınızı düzeltirseniz de nefesiniz tamamen düzelir, birbirine bağlıdır. Yani şöyle ki nefesteki blokajlar hayatımızda yaşadıklarımızı değiştiriyor, dönüştürüyor. Nefeste olan blokaj hayatta bir şeyi negatif etkilediğinde hayattaki negatif şey dönüyor nefesi negatif etkiliyor ve bir kısır döngü yaratılıyor. Nefesi düzelttiğinizde hayatta bir şey düzeliyor, nefesi daha çok düzeltiyor. Nefes daha çok düzeldiği zaman hayatta bir şeyi düzeltiyorsunuz ve bu kısır döngüyü tersine çevirmiş oluyorsunuz. Farkındalıklı nefes aldığınız zaman.