Türkiye Futbol Federasyonu, olaylı Göztepe-Fenerbahçe maçıyla ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezaları internet sitesinden duyurdu. 

ALİ KOÇ'A 504 BİN TL CEZA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı 504 bin TL para cezası verildi. Yine Fenerbahçe idarecisi Burak Çağlayan Kızılhan hakkında, 'müsabakanın devre arasında ve müsabakanın durmasına sebebiyet verecek şekilde müsabaka esnasında akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle' 336 bin lira ceza verilmesine hükmedildi. 

SALDIRGAN FATİH ÖZKAN'A 90 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

Ali Koç'a saldırarak düşüren Göztepe görevlisi Fatih Özkan için, akreditasyon talimatına aykırı eylemi ve rakip takım kulüp başkanına yönelik saldırısı nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti cezasına hükmedildi. 

GÖZTEPE'YE 2 MAÇ SAHA KAPATMA CEZASI

Göztepe'ye, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle 2 maç saha kapatma cezası verildi. 

KONYASPOR'A KISMİ TRİBÜN KAPATMA 

Konyaspor'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 168 bin lira para cezası ve kısmi tribün kapatma cezası uygulayan kurul, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı da yeşil-beyazlıları 90 bin lira para cezasına çarptırdı.

GALATASARAY'A MERDİVEN BOŞLUĞU CEZASI

Galatasaray'a ise merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 90 bin lira para cezası kesildi.

KURULUN VERDİĞİ DİĞER CEZALAR

Kayserispor'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 252 bin lira para cezası ve kısmi tribün kapatma cezası, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı gerekçesiyle de yine kısmi tribün kapatma cezası uygulandı.
Sivasspor'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 168 bin lira para cezası, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı sebebiyle de kısmi tribün kapatma cezası verildi.
Gaziantep FK ve Başakşehir'e de taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle kısmi tribün kapatma cezaları kesildi.
Ayrıca Antalyaspor futbolcusu Güray Vural, Beşiktaş maçında rakibine ciddi faulü sebebiyle 3 resmi müsabakadan men cezasına çarptırıldı.