YKS tercihleri ne zaman açıklanacak merak ediliyor. ÖSYM AİS ekranında yapılan tercihlerde adayların 24 tercih hakkı bulunuyordu. YKS tercih kılavuzuna göre gerçekleştirilen tercihlerde adaylar başarı sıralaması ve taban puanlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilecek. ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları ekranının erişme açılmasıyla adaylar yerleştirdikleri üniversiteleri öğrenecek, sonrasında ise üniversite kayıt heyecanı başlayacak. Peki, YKS tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte 2024 ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları ekranı ve konuya dair ayrıntılar…

Yks Tercih Sonuclari B

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS tercihleri 25 Temmuz Perşembe günü başlamış, yapılan açıklamada tercih sürecinin 2 Ağustos Cuma günü sona ereceği belirtilmişti. Ancak tercihlerin sona ermesine kısa süre kala ÖSYM yaptığı son dakika açıklaması ile YKS tercihlerinin 4 Ağustos azar saat 23:59’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Milyonlarca aday belirtilen süre içinde YKS tercih işlemlerini tamamlarken şimdi ise YKS tercih sonuçları merakla beklenmeye başlandı. Ancak YKS tercih sonuçlarının en zaman ve hangi tarihte açıklanacağına dair henüz herhangi bir tarih açıklaması yapılmadı.

Bununla birlikte 2024 üniversite kayıt tarihlerinin 19 Ağustos’ta başlayacağı göz önüne alındığında YKS tercih sonuçlarının da bu tarihten önce açıklanması bekleniyor.

İLK TERCİH SONUÇLARINDA YERLEŞEMEYEN ADAYLAR NE YAPACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adayların büyük bölümü tercihleri arasında yer alan bölüm ve fakültelere yerleşebilirken, ilk tercih sonuçlarında herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ikinci tercihleri beklemeye başlayacak.

İlk tercih sonuçlarına göre üniversitelerin boş kontenjanları belli olurken, üniversiteyi kazanmasına rağmen belirtilen süreler içinde kayıt yaptırmayan adaylardan boş kalan kontenjanlar, ÖSYM tarafından hazırlanan tercih kılavuzunda yer alacak. Adaylar ikinci tercihlerinde bu kılavuza göre hareket edecek.