CHP logosu Özgür Özel’in açıklamasıyla bir anda ülke gündemine oturdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin logosunda cumhuriyetçilik, halkçılık, laiklik, milliyetçilik, devletçilik ve inkılapçılık ilkelerini temsil eden 6 ok bulunuyor. 8 Kasım 2023 tarihinde CHP Genel Başkanı olarak göreve başlayan Özgür Özel’in CHP amblemi açıklaması ise farklı kesimlerden milyonlarca kişinin ilgisini çekti. Peki, CHP logosu değişiyor mu? Yeni CHP logosu nasıl olacak? İşte ayrıntılar…

ÖZGÜR ÖZEL CHP AMBLEMİ AÇIKLAMASI

CHP lideri Özgür Özel ATO Congresium’da gerçekleşen CHP Olağan Kadın Kolları Kurultayı’na katıldı. Burada partililere seslenen Özel CHP amblemi konusunda çok dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Özgür Özel CHP logosunda yer alan 6 oktan devletçilik ilkesini temsil eden okun rengini değiştirmek istediklerini kaydetti.

Ozgur Ozel Chp Amblemi B

İşte Özgür Özel’in CHP logosu konusundaki açıklaması:

“CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla geldiğimizde bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz.”

CHP LOGOSU DEĞİŞİYOR MU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamasında devletçilik ilkesinin rengi ile ilgili isteklerini dile getirirken, şu an için CHP logosunun değişeceğine dair net bir açıklama bulunmuyor.

YENİ CHP LOGOSU NASIL OLACAK?

Özgür Özel’in açıklaması doğrultusunda eğer CHP logosu değişecek olursa, logoda bulunan 6 oktan birinin renginin yarısının yeşil yarısının mor olması bekleniyor.