Boks dünyasının parlayan yıldızı Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo çeyrek finalinde rakibini yenerek yarı finale yükseldi. Altın madalyaya bir adım daha yaklaşan Çakıroğlu, yarı finalde de galibiyet peşinde. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı takip edenler, "Buse Naz Çakıroğlu yarı final maçı ne zaman, saat kaçta?" sorularının yanıtlarını merakla bekliyor. İşte Paris Olimpiyat Oyunları  Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu yarı final boks maçı saati…

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU YARI FİNAL MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 50 kilo çeyrek finalde rakibini yenerek yarı finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu, madalya kazanmayı garantiledi. Yarı finaldeki rakibi Aira Villagas ile yapacağı maç, saat 23.18'de başlayacak. Bu heyecan dolu karşılaşma, TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU MAÇI CANLI İZLE

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Buse Naz Çakıroğlu, 1996 yılında Trabzon'da doğdu. Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Bulgaristan'da gerçekleştirilen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı ve Romanya'daki 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya elde etti.

2019 yılında Rusya'da düzenlenen AIBA Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Çakıroğlu, Çek Cumhuriyeti'ndeki Uluslararası Eli Boks Turnuvası ve Minsk'teki Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı. Aynı yıl Madrid'deki EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda şampiyon oldu ve şampiyonanın en iyi kadın boksörü seçildi. 2021 yılında Sırbistan'daki 10. Nations Cup Uluslararası Boks Turnuvası'nda gümüş madalya, Macaristan'daki 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası'nda ise altın madalya kazandı. Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları’nda altın madalya kazanarak, Türkiye'nin organizasyon tarihindeki ilk boks altınını elde etti ve olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksör oldu.

2022 yılında Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda altın madalya kazandı. Aynı yıl, Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası'nda da altın madalya kazandı. 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar hafif sinek sıklette ilk turu bay geçerek altın madalyaya ulaştı ve 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazandı. 2023 yılında Mustafa V. Koç Spor Ödülü'ne layık görülen Çakıroğlu, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.