2024 KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla polis olmak isteyen adaylar, önlerindeki seçenekleri araştırmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek polislerden için KPSS’den belirli bir puan türü almak gerekiyor. Aynı zamanda polislik taban puanları da mesleğe adım atmak isteyenlerin aşmak durumunda olduğu kriterler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Polislik için hangi puan türü lazım? ve Polis olmak için KPSS’den en az kaç puan almak gerek? sorularının yanıtları bugünlerde büyük önem taşıyor…

Polis C

POLİSLİK İÇİN HANGİ PUAN TÜRÜ LAZIM?

Üniversite mezunu adayların bir kamu kurumunda memur olabilmesi için KPSS puanına ihtiyacı var. Farklı meslek gruplarının farklı KPSS puan türüne sahip olması gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan bir polis memur olabilmek için ise adayların KPSS P3 puan türüne sahip olası gerekiyor.

POLİS OLMAK İÇİN KPSS’DEN EN AZ KAÇ PUAN ALMAK GEREK?

EGM bünyesinde polis olmak isteyen lisans mezunlarının KPSS P3 puanının en az 60 olması gerekiyor.

Polis B

31. DÖNEM POMEM BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Lisans mezunu ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları:

Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12.04.1991 tarihli ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarından lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1995 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)