Kinjal hipersonik füzesi ile Ukrayna’daki askeri hava üssü altyapısına yönelik grup saldırısı düzenleyen Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’daki eylemlerini açıkladı.

SALDIRGANLAR HEDEFİNE ULAŞTI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada saldırganların amacına ulaştığı ifade edilirken, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, dün Kinjal hipersonik aerobalistik füze kullanarak uzun menzilli hassas silahlar ve silahlı insansız hava araçlarıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hava üssü altyapısına grup saldırısı düzenledi" sözleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı; Rus ordusunca bugüne kadar Ukrayna'ya ait 646 uçak, 283 helikopter, 32 bin 331 insansız hava aracı, 579 hava savunma füze sistemi, 18 bin 447 tank ve zırhlı araç, 1469 çok namlulu roketatar, 15 bin 345 obüs ve havan topu ile 26 bin 655 özel askeri aracın imha edildiğinin kaydedildiğini belirtti.

ŞEBEKİNO’DA SALDIRI

Rusya’nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov ise, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ukrayna sınırındaki Şebekino yerleşim birimine yapılan saldırıda bir sivilin yaşamını yitirdiğini, iki sivilin de yaralandığını duyurdu.