Yaşam

Salatalığı kabuğuyla birlikte yiyenler bin pişman. Uzmanlar tehlikeyi açıkladı.

Her öğün tüketilen ve tam bir şifa deposu olan salatalık, yanlış şekilde tüketilmesi halinde faydadan ziyade zarar neden oluyor. Uzmanlar salatalığın kabuklarında yüksek miktarda pestisit olması nedeniyle tüketim şekline dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koydu. Peki salatalık nasıl tüketilmeli?

Abone Ol

B,C ve K vitaminleri açısından zengin olan salatalık potasyum, fosfor ve magnezyum içeriği bakımından da zengin olmasıyla tam bir şifa deposudur. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, yaz kış tükettiğimiz bu besinin kabuklarında yüksek miktarda pestisit olduğu ortaya koyuldu. Bu nedenle elma ve salatalık gibi besinleri tüketirken kabuklarını soymak gerekiyor. 

YIKASANIZ DA YÜZEYDEN AYRILMIYOR

Salatalık kabuğunda bulunana pestisit kimyasal bir bileşen ve salatalığı ne kadar yıkasanız da tam anlamıyla besin yüzeyinden ayrılmıyor.  Sadece kabukta değil dış katmanda da bulunan pestisitin meyve veya sebzeden arındırılması için kabukla birlikte ince bir şekilde soyulması gerekir.

PESTİSİTİN YAN ETKİLERİ

Pestisit vücuda alındığında baş dönmesi, bulantı, boğaz ve cilt tahrişi, burunda batma ve yanma gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu sebeple salatalıkları soymadan tüketmemek gerekiyor.