Narin Güran davasında şok gelişme… Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın (8) tutuklanan amcası Salim Güran ile işçisi Ramazan Aksoy'un görüşmeleri deşifre edildi.  Adli kontrolle serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan Ramazan Aksoy'un, amca ile Kürtçe yaptığı konuşma uzman ekip tarafından çözüldü. Salim Güran’ın “O sondaki köşede sana ait bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş, biri yerde” sözlerine Ramazan Aksoy'un “Tamam henüz bende değil. Tamam, daha ölmemiş” cevabını verdiği ortaya çıktı.

"YAMACIN KÖŞESİ TAŞ"

Telefonda yapılan imaj çalışmasında Salim Güran ile Ramazan Aksoy. arasında yapılan Kürtçe görüşme, uzman ekip tarafından çözümlendi. İfadesinde Salim Güran ile 21 Ağustos’ta 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52 ve 18.54’te yapmış olduğu görüşmelerin içeriğini sorulan Ramazan Aksoy., hiçbir konuşmayı hatırlamadığını söyledi:  Kayda göre, Salim Güran, “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş” diyor. Ramazan Aksoy. “Eeee” şeklinde cevap veriyor. Ardından da Salim Güran “Biri yerde” şeklinde cevap veriyor. Ramazan Aksoy da bunun üzerine “Tamam henüz bende değil, tamam daha ölmemiş” diye cevap veriyor. Dosyada geçen bu telefon konuşması hatırlatıldığında Ramazan Aksoy'un “Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. 

"PAMUK KURTLANMASI"

Ramazan Aksoy, ayrıca kendisine sorulan, “Salim'in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen Salim’in alınan ifadesinde Mehmet Şerif Güran’ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanmasına ilişkin Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü beyan ettiğini, bu hususun beyanınızla çeliştiği, bu çelişki hakkında diyecekleriniz nelerdir?” sorusu üzerine “Hatırladığım pamuk kurtlanması olayı, olay günü gerçekleşmemişti” dedi. Ramazan Aksoy., diğer tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise 'Ben o köyde sadece muhtarı tanırım. Başka hiç kimseyi tanımam' cevabını verdi.

O İŞÇİ TUTUKLANDI

Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilen ve Narin Güran'ın amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Ramazan Aksoy, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11'e yükseldi.