UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan bu akşam başlıyor. Bu yıl ülkemizden bir katılımcının olmadığı turnuvada, yeni bir format uygulanacak. İşte, söz konusu yeni formatın ayrıntılarına dair bilinmesi gerekenler...

TAKIM SAYISI 36'YA YÜKSELDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl takım sayısı 32'den 36'ya yükseldi. 4 torbaya ayrılan 36 takım, her torbadan 2 takımla mücadele edecek.

KARŞILAŞMA SAYISI 8'E ÇIKTI

Grup aşamasının sona erdiği turnuvada, artık genel bir puan tablosu var ve takımlar 4'ü iç sahada, 4'ü deplasmanda olmak üzere 8 maç oynayacak.

Her takım 8 maçını, 8 farklı takıma karşı oynayacak. Hangi takımın hangi takımla iç sahada ya da dış sahada oynayacağı ise kura ile belirlendi. Burada da biraz şans devreye giriyor.

03 (1)-2

İLK 8 TAKIM DOĞRUDAN SON 16'YA KALACAK

8 maç sonunda 36 takımlı genel puan tablosunda ilk 8'de yer alan takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek.

9 ile 24. sıradaki takımlar ise play-off turu oynayacak. Bu eşleşmeler ise takımların sıralamasına göre belirlenecek. Örneğin, 9. ile 24. takım ve 10. ile 23. takım eşleşecek.

Play-off turu sonrası ise son 16 turu, eski formatta olduğu gibi çift maçlı eleme usulüne göre devam edecek. 

Öte yandan genel puan tablosunda son 8 takım ise doğrudan turnuvaya veda edecek.

KUPALAR ARASI GEÇİŞ SONA ERDİ

Yeni format gereği, play-offlardan sonra kupalar arası geçiş de kaldırıldı. Kısacası, bu aşamadan sonra Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi'ne ya da Avrupa Ligi'nden Konferans Ligi'ne geçiş olmayacak.

02 (1)-4