Şarkılarıyla dillerden düşmeyen, söz ve beste yazarı Sanatçı Tan Taşçı, saplantılı hayranı Nurşan Ç. hakkında bir kez daha uzaklaştırma kararı aldırdı. Nurşan Ç.’nin hakkında ‘ısrarlı takip’ suçundan ceza davası açılmasına rağmen kedisini psikolojik şiddete maruz bıraktığını öne süren Taşçı, bir sanatçı olarak korunmasının devletin ve mahkemelerin görevi olduğunu belirtti.

1691647766539 1674505644451 Tan

TAŞÇI ‘ISRARLI TAKİP’ NEDENİYLE DAVA AÇTI

Tan Taşçı, savcılığa suç duyurusunda bulunarak, psikolojik şiddete maruz kaldığını, huzur ve sükûnunun bozulduğunu belirterek, Aile Mahkemesi tarafından Nurşan Ç.’ye 3 kez uzaklaştırma kararı aldırdı. Soruşturma sonucunda Nurşan Ç. hakkında ‘ısrarlı takip’ suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tan Taşçı, hakkında ceza davası açılmasına rağmen Nurşan Ç.’nin kendisini tehdit ve taciz etmeyi sürdürdüğünü iddia ederek yeniden korunma talebinde bulundu.

Tan Tasci20 640X640

‘‘NURŞAN Ç. HAK VE SINIRLARI İHLAL EDİYOR’’

Nurşan Ç.’nin müvekkilinin haklarını ve sınırlarını ihlal edici davranışlarda bulunmaya devam ettiğini dilekçesinde belirten Tan Taşçı’nın avukatı Serkan Toper, “Nurşan Ç.’nin yıllardır süregelen taciz ve saldırıları nedeniyle büyük korku yaşayan müvekkil, can güvenliğinden ciddi şekilde endişe duymaktadır. Bu duruma artık tahammül edemeyen müvekkilin bir sanatçı olarak korunması devletin, somut olay bazında yargı yolu kapsamında mahkemelerin görevidir” diye ifade etti.

MAHKEME TAŞÇI’NIN SAVUNMASINI KABUL ETTİ

Talebi kabul eden aile mahkemesi, Nurşan Ç.’nin 6 ay süreyle Tan Taşçı’ya yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, bulunduğu konuta veya işyerine yaklaşmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi. Ayrıca mahkeme Nurşan Ç.’nin bu karara aykırı davranması halinde 3 günden 10 güne kadar ‘zorlama hapsine’ de çarptırılacağını belirtti.