Ordu'da Cumhuriyet Savcısının gittiği restoran ve çalışanlar arasında neler yaşandı? Instagramın Türkiye'de erişime kapatılası demokratik mi? CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda neler oldu? Yarın hangi siyasi isimler Paris'e gidiyor? Hepsi dün akşam Kritik Gündem programında ele alındı. Sevilay Yılman sordu, Gazeteciler Necdet Saraç,Gaffer Yakınca, Şaban Sevinç ve Hukukçu Mücahit Birinci yanıtladı.

INSTAGRAMA ERİŞİM ENGELİ DOĞRU BİR KARAR MI?

Gaffar Yakınca: Hukuk açısından doğru ise hükümetin de bu kararı alması doğrudur. Katalog suçlar nedeniyle Instagram'a erişim engeli getirildi. Gönül isterdi ki Haniye suikastından önce kapatılsın. Atatürk'e hakaret de katalog suçlar arasında. Bunlar rahatsız edici. Terör örgütü propaganları da siliniyor ama örneğin PYD bizim için terör örgütü iken ABD ve Fransa için değil. Neye göre belirleniyor?

Şaban Sevinç: Hepimiz biliyoruz ki Haniye ölümü ile ilgili Instagram'a erişim engeli getirildi. Haniye meselesi de Türkiye'de fazlaca duyar gördü. Milli yas ilan edilmesi de yanlıştı. Hepimiz tabii ki Müslümanız. Ama bu kadar duyarlılığa gerek yoktu.

SİYASETTE MİLLİ YAS TARTIŞMASI

Mücahit Birinci: Bu bir ırk meselesi değildir. Filistin meselesi bizim meselemiz gibidir. Malcolm X benim için neyse Haniye de odur. Bunun için ABD'li ya da Filistinli olmak gerekmek. Davaları uğruna şehit olmuş insanlardır.

Necdet Saraç: Türkiye'de milli yas konusu abartılacak kararlarla şekilleniyor. Örneğin krallarla ilgili milli yas kararları da var. Bunlar Türkiye halkını ilgilendiren durum değildir. Baş sağlığı iletmek başka bir şeydir. Bazı kavramlar çok kullanıldığında duygusu kaybediliyor. Haniye'nin öldürülmesi siyasi cinayettir. Buna tavır almak gerekir. Bu başka bir şey. Bu siyasi bir tavırdır. Ama bunun için milli yas ilan edilmesi gerekmez.

CHP'Lİ LİDERLER PARİS'E GİDİYOR

Şaban Sevinç: Buraya gelirken CHP lideri Özgür Özel ile görüştüm. Onun verdiği bilgiyi aktarıyorum. Yarın Ekrem İmamoğlu ile birlikte Fransa'ya gidecek. Kadın Voleybol Milli Takımı'mızın maçını izleyecekler. Paris'te İBB binasının da açılışı yapılacak.
Ekrem Bey, Mansur Yavaşoğlu'nun da davet edilmesini istemiş. Mansur Bey de kabul etmiş. Yarın üçü birlikte Paris'e gidecekler. Önce maçı izleyecekler. Daha sonra İBB Olimpiyat Evinin açılışını yapacaklar.

CHP'DE KADIN KOLLARI KURULTAYI

Şaban Sevinç: 5 aday çıktı. Bu 5 aday, birçok illeri gezerek kulis yaptılar. Asu Hanım'ı Genel Merkez'den destekleyenler oldu. Dün, kurultay toplandı. CHP'nin seçilmiş kadın delegeleri geldi. Daha sonra 3'ü adaylıktan çekildi. Asu Hanım da ezici çoğunlukla seçiliyor.

Aylin Nazlıaka'nın CHP yönetimi tarafından istifa etmesi bekleniyor. MYK'dan istifa etmezse Özgür Özel görevden alabilir.