İtalya’nın Sicilya adası açıklarında Pazartesi sabaha karşı batan lüks teknenin enkazında 7 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Şiddetli fırtına ve hortumda batan Bayesian isimli teknedeki 22 kişiden 15’i kurtulmuştu. 59 yaşındaki  İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch da Palermo açıklarında şiddetli fırtınalar nedeniyle hasar gören süper yatta eşi ve 18 yaşındaki kızıyla birlikte seyahat ediyordu. Lynch ve kızı Hannah'ın cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Faciaya ilişkin 'cinayet' suçlaması ile soruşturma açıldı.

Cumhuriyet yazarı Nilgün Cerrahoğlu, bugünkü köşe yazısında Sicilya faciasına yer verdi. İşte Cerrahoğlu'nun, "Yat dünyasının Titanik faciası" başlıklı köşe yazısı...

"Titanik’i efsane yapan neydi? Dünyanın en büyük transatlantiği iddiasıyla okyanusa açılması...

Ve elbette ki yolcuların kimlikleri ile gündeme gelen görülmemiş debdebe ve şaşaa, düşlere malzeme olan büyük konfor ve lüks tutkusu, filmlere konu olan ilişkilerdi.

Hafta başında Sicilya açıklarında batan Bayesian yatının hikayesi, Titanik’inufak çaplı bir 21. yüzyıl versiyonunu çağrıştırıyor.

Milyarderlere hizmet veren Perini Navi tersanelerinde inşa edilen muhteşem görünümlü Bayesian, 75 metrelik rekor yükseklikteki direği ile düşman çatlatan bir tekneydi.

Titanik gibi tıpkı “batması imkansız” iddiasıyla yapılmış ve üstüne 21. yüzyıl teknolojisi, elektroniğiyle donatılmıştı. 56 metre uzunluktaki tekneyi, yelkenlerini açmış halde bir koyda süzülürken görenler onu asla unutmazdı.İlla sorarlardı: “Kimin teknesi? Musk’ın mı? Gates’in mi? Bezos’un mu?”

İşte… göz kamaştıran dizaynı ile denizlere meydan okuyan tekne göz açıp kapayana dek battı.

Doğa, insan icadı her marifetten daha büyük olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Bu büyük iddia ve fiyakanın yok olması yalnızca “bir dakika” aldı."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...