Gündem

SILA BEBEK ÖLDÜ MÜ? Taciz ve istismara uğrayan Sıla bebek olayında son durum ne?

Sıla bebek ile ilgili öğrenilenler milyonların yüreğinde yara açmıştı. Henüz iki yaşındaki küçük Sıla yaklaşık bir ay önce annesi tarafından “Uyanmadığı” gerekçesiyle hastaneye götürülmüş yapılan muayenede Sıla Bebek’in beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti. Ancak sonrasında bebeğin cinsel istismar ve şiddete maruz kaldığı ortaya çıkınca anne de dahil olmak üzere 5 kişi gözaltına alınırken, bebeğin yaşam mücadelesi devam ediyordu…

Abone Ol

Sıla bebek Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeki hastanede yaklaşık bir aydır yaşam mücadelesi veriyordu. Annesi tarafından hastaneye götürülen bebeğin muayenesinde henüz iki yaşında olan Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiği belirtildi. Ancak küçük bebeğin cinsel istismara uğradığının tespit edilmesi Türkiye’yi derinden sarstı. Ancak 7 Ekim’de gelen haberde Sıla bebeğin çektiği acıların son bulduğu kaydedildi…

TACİZ VE İSTİSMARA UĞRAYAN SILA BEBEK OLAYINDA SON DURUM NE?

8 Eylül’de Anne B.Y, kızı S.Y.’yi (Sıla Bebek) "uyanmadığını" söyleyerek Malkara Devlet Hastanesine götürmüş, muayene sonrası bebek beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle aynı gün Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edilmiş, durum polise bildirilmişti.

Yapılan kapsamlı muayene sonucunda 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığına dair adli tıp raporu bulunurken aynı zamanda Sıla Y.'nin vücudunda 3 ve 10 günlük oldukları tespit edilen çok sayıda diş izi tespit edildi.

Soruşturma kapsamında anne, üvey baba ile iki komşu çocuğunun aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Bebeğin annesi B. Y. ile, komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki 2 çocuğu tutuklandı. Ailenin 5 yaşındaki diğer çocuğu ise koruma altına alındı.

SILA BEBEK ÖLDÜ MÜ?

Bir aydır yaşam mücadelesi veren Sıla bebeğin durumunun ilaçlara tepki vermediği için giderek kritikleştiği belirtilmişti.  7 Ekim Pazartesi günü, Sıla Y.’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.