Dubai’de bir kullanıcının yerken paylaşmasıyla viral olan ve geniş kitlelerce merak konusu olan Dubai Çikolatası’nı meşhur kılan özelliği iç dolgusu. Tadı damakta kalan bu iç dolgu; künefe ve fıstık kremasının karışımından oluşuyor. Deneyenlerin çok beğendiği dışı çikolata kaplı dolgu yoğun bir tada sahip olsa da yiyenler çok beğendiğini ve her an canlarının çektiğini ifade ediyor.

Çikolata

Paylaşanların ortadan ikiye bölerek ASMR şeklinde çektiği içerikler, içindeki kremanın döküldüğü videolar özellikle Instagram ve TikTok’ta geniş bir kitle tarafından takip ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde viral olup dünyanın dört bir yanını saran bu yeni tür çikolatanın tadını denemek için dükkanların önünde kuyruk oluşturanlar ve ufak bir tablete 50 dolar (1.700 Türk lirası) ödüyor.

Dünya çapında viral olduktan sonra Türkiye’deki tatlıcıların vitrininde de yer bulmaya başlayan Dubai Çikolatası’nın, Türkiye’deki en ucuz satış fiyatı 450 TL.

Çikolata2

Deneyen veya henüz denenmemiş olan birçok insan viral çikolatayı evde nasıl yapabileceğini merak ediyor.

Orijinal Dubai Çikolatası nasıl yapılıyor?

İlk olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentindeki "Fix Dessert Chocolatier" dükkanda yapılan çikolata "Can't Get Knafeh of It" adıyla anılıyor. Bu ad Türkçeye "Künefeye Doyamıyorum" diye çevrilebilir. Fix Dessert Chocolatier'in açıkladığına göre bu çikolata tabletleri, çıtır kadayıf, fıstık ve tahin ezmesinin çikolatadan oluşan bir dış kabuğun içine doldurulmasıyla yapılıyor. Ayrıca tabletin kendisi de fıstık kremasına batırılıyor.

 İç harcı ince kıyılmış çıtır künefe ve kremamsı fıstık ezmesiyle dolu yumuşak bir katmanken, dışındaki çikolata daha sert.

Evinde bu tarifi uygulayarak Dubai Çikolatası yapmaya çalışanlar sosyal medyada oldukça olumlu yorumlarda bulundu.

Çikolata3

Evde Dubai Çikolatası nasıl yapılır? Dubai çikolatasının tarifi

Dubai Çikolatası, evde hem pratik şekilde yapabileceğiniz hem de lezzetinden emin olacağınız bir tatlı. Çikolatanın en dikkat çeken yanı, içine eklenen kavrulmuş kadayıf ve fıstık ezmesi ile tatlı severlerin vazgeçilmezi haline gelmesidir. İşte viral olan çikolatanın eşsiz tadını evde yakalamak için kullanabileceğiniz malzemeler ve yapılışı:

Dubai Çikolatası Malzemeleri:

300 gram sütlü çikolata (tercihe göre bitter de kullanabilirsiniz)

3 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf

2 dolu yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi

1 yemek kaşığı tahin

Dubai Çikolatası’nın Yapılışı

Çikolatayı benmari usulü eritin.

Antep fıstığı ezmesi, kavrulmuş kadayıf ve tahini bir kapta karıştırın.

Dondurucudan çıkardığınız çikolatanın üzerine hazırladığınız kadayıf karışımını yayın.

Kalan çikolatayı üzerine dökün ve tekrar dondurucuya yerleştirin.

Donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Kısa sürede hazırlanabilen bu tarifi misafirlerinize farklı bir tatlı seçeneği olarak sunabilirsiniz.

Kaynak: haber merkezi