Dünya

Tayvan’ı Krathon Tayfunu vurdu: Ülke karanlığa gömüldü!

Tayvan’da etkili olan ve ülkenin kıyılarına ulaşan Krathon Tayfunu, adanın güney, doğu ve batı bölgelerinde şiddetini artırarak ilerlemeye devam ediyor. Tayfun nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye, yaralı sayısı ise 123’e yükselirken şebeke hasarı nedeniyle hanelere elektrik sağlanamadığı bilgisi verildi. Öte yandan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle adadaki tüm iç hat uçuşları ve 236 uluslararası uçuş iptal edildi.

Loading...

Abone Ol

Tayvan'ın güneybatısındaki Kaohsiung şehrini vuran Krathon Tayfunu etkisini sürdürüyor. Tayvan Acil Durum Operasyon Merkezi, güneybatıdaki Taitung'ta düşen bir kaya parçasının aracına isabet etmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 2'ye, yaralı sayısının ise 123'e yükseldiğini açıkladı.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

 Şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle adadaki tüm iç hat uçuşları ve 236 uluslararası uçuş iptal edildi. Toprak kaymalarına karşı savunmasız bölgelerden binlerce kişi tahliye edildi. Tayfunun etkisini sürdürdüğü Kaohsiung'ta çok sayıda binanın çatısı uçtu. Belediye Başkanı Chen Chi-mai, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmama çağrısında bulundu.

ŞİDDETİNİ ARTIRARAK İLERLİYOR

Saatteki hızı 126 kilometreye ulaşan rüzgarlar getiren tayfunun kuzey-kuzeydoğu yönünde ilerlediği ifade edilen açıklamada, güzergah üzerindeki doğu ve batı sahillerindeki iller ile Tayvan'a bağlı Penghu Adaları'nda fırtına uyarısı yapıldığı belirtildi.

ELEKTRİKLER KESİK

Tayvan Elektrik Şirketi, tayfunun sebep olduğu şebeke hasarı nedeniyle büyük bölümü Pingtung ve Kaohsiung'da olmak üzere 51 haneye halen elektrik sağlanamadığı bilgisini paylaştı.

KUZEYE İLERLEDİKÇE ETKİSİNİ YİTİRECEK

Krathon Tayfunu'nun Tayvan'ın kuzeyine doğru ilerledikçe zayıflayarak tropikal depresyona dönüşeceği ve etkisi büyük ölçüde yitireceği öngörülüyor.