Gazze'nin ardından Lübnan'a da saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'in sokakları yine yangın yeri oldu. Binlerce vatandaş sokaklara inerek esir takasının gerçekleşmesi için eylem düzenledi. Otoyolu kapan göstericiler ile polis arasında arbede çıktı. İsrail güçleri çıkan olaylar sebebiyle 5 kişiyi gözaltına aldı. 

SOKAKLAR YANGIN YERİNE DÖNDÜ

İsrail kanal 12 Televizyonu'nun haberine göre, aralarında Gazze'deki İsrailli esirlerin ailelerinin de bulunduğu göstericiler, Tel Aviv şehir merkezindeki Ayalon Caddesi'nde ateş yakarak caddenin bir bölümünü trafiğe kapattı. İsrailliler, Tel Aviv'de gösteriler düzenleyerek Netanyahu hükümetinin Gazze'de Hamas ile esir takası anlaşması yapması için baskı yaptı. 

Israil1-10

NETANYAHU'YA TEPKİ GÖSTERDİLER

Göstericiler, kurtarılması için hükümetten takas anlaşması yapmasını istedikleri esirlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı. Protestoya katılanlar arasında, geçen yıl 7 Ekim'deki terör saldırısı sırasında oğlu Matan'ı esir alan Einav Zangauker de vardı. Kirya askeri üssünün önünde konuşan Zangauker, "Bir yıl geçti ve hala Netanyahu hükümeti bir rehine anlaşması imzalamadı" diyerek tepki gösterdi.

Israil3-1

Israil2-9