Dünya

Trump Google’ı tehdit etti: Seçilirsem dava açacağım

Eski ABD Başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump, Google’a başkan seçilmesi halinde dava açacağını açıkladı. Trump, şirketin kendisi hakkında olumsuz haberler yayınlanırken, rakibi Kamala Harris hakkında olumsuz haber yayınlanmadığını iddia etti.

Abone Ol

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin 5 Kasım seçimlerindeki başkan adayı Donald Trump, Google’da kendisi hakkında olumsuz haberler yayınlanırken, 2024 yılındaki seçimlerdeki rakibi Kamala Harris hakkında olumsuz haberlerin yayınlanmadığını iddia etti.

“BU YASA DIŞI BİR FAALİYET”

Yapılanın yasa dışı bir faaliyet olduğunu vurgulayan Trump açıklamasında, “Google'ın yasadışı bir şekilde sadece benim hakkımda kötü hikayeleri ortaya çıkaran ve görüntüleyen, bazıları bu amaç için uydurulmuş bir sistem kullandığı ve aynı zamanda sadece Kamala Harris hakkındaki iyi hikayeleri ortaya çıkardığı tespit edilmiştir. Bu yasa dışı bir faaliyettir ve umarız Adalet Bakanlığı bu bariz Seçim Müdahalesi nedeniyle onları cezai olarak kovuşturur” sözlerini kullandı.

ADETA GÖZ DAĞI VERDİ

Google’a göz dağı veren Trump, “Aksi takdirde, ülkemizin yasalarına tabi olarak, seçimleri kazanıp Birleşik Devletler Başkanı olduğumda, en üst düzeyde kovuşturulmalarını talep edeceğim” dedi.
Trump bu ay bir başka açıklamasında da kasım ayındaki başkanlık seçimlerini kazanması halinde kendisine karşı seçim hilesine başvurduğunu düşündüğü avukatları, bağışçıları, siyasi ajanları ve birçok kişiyi cezai kovuşturma başlatmakla tehdit etmişti. 

GOOGLE’DAN AÇIKLAMA

Google, arama sonuçlarının hiçbir partinin yararına hizmet etmeksizin manipüle içermeyen bir hizmet sunduğunu söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, “Her iki kampanya web sitesi de ilgili ve yaygın arama sorguları için sürekli olarak Arama'nın en üstünde yer almaktadır” denildi.
Google'ın hisseleri (Alphabet Inc Class C), gün içindeki üç dolarlık (102 Türk Lirası) düşüşünardından, Trump'ın kurumu hedef alan açıklamaları nedeniyle kağıt başına 0,50 dolarlık (17 Türk Lirası) ek kayıp yaşadı.