Dünya

Trump seçim anketlerinde önde olduğunu söyledi, gerçek çok başka çıktı!

ABD’de başkanlık seçimlerine 26 gün kala, Amerikan haber kanalı Fox News adayları ikinci düelloya davet etti. Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin desteklediği isim olan Donald Trump, anketlerde önde olduğunu söyleyerek rakibi ve Demokrat Parti’nin adayı olan Kamala Harris ile yeniden canlı yayında tartışma oturumuna katılmayacağını belirtti. Ancak son anket sonuçları Trump’ın söylemlerini çürüttü. Harris, Trump’a yaklaşık 3 puanlık bir fark atarak ankette lider görünüyor…

Abone Ol

ABD’de başkanlık seçimlerine 26 gün kala heyecanlı bekleyiş ve adayların kıyasıya rekabeti devam ediyor. Amerikan kanalı Fox News, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump ile Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’i seçim öncesi canlı yayında ikinci bir düelloya davet etti.

“ANKETLERDE ÖNDEYİM, TARTIŞACAK BİR ŞEY YOK”

Kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’dan konuya dair açıklamalarda bulunan Trump tartışılacak yeni bir konu olmadığını belirterek “Son iki tartışmayı ben kazandım. Ayrıca anketlerde önde gidiyorum ve fark gittikçe açılıyor. Tüm salıncak eyaletlerde öndeyim” ifadesinde bulundu.  Trump, canlı yayında Harris ile tekrar tartışma oturumuna katılmayacağını söyleyerek “Çok geç kalındı, oylama çoktan başladı. Harris, Biden'dan farklı bir şey yapmayacağını açıkça ifade etti. Yani tartışılacak bir şey yok” dedi.

HARRIS, SALINCAK EYALETLERDE ÖNDE

Öte yandan İngiliz gazetesi The Guardian’ın ABD seçmenleri üzerinden yaptığı son seçim anketine göre başkanlık yarışı kritik eyaletlerde başa baş olmaya devam ediyor. Guardian'ın anket analiz platformu tarafından son 10 günde toplanan eyalet anketlerinin ortalamasına göre Harris, yedi salıncak eyaletin beşinde önde. Ancak genel olarak, her iki adayın da kazanma şansı eşit olmaya devam ediyor.

Görenler gözlerine inanamadı: Kamala Harris’in kitabındaki detay okurları şoke etti! Görenler gözlerine inanamadı: Kamala Harris’in kitabındaki detay okurları şoke etti!

HARRIS YÜZDE 49, TRUMP YÜZDE 46

Şu an için anketler Harris'in ülke çapında oyların yüzde 49.3'ünü aldığını gösterirken, Trump'ın oy oranı yüzde 46 olarak görülüyor. Başkanlığı kazanmak için gereken 270 oyu kazanmanın en basit yolu, çekişmeli eyaletler olan Pensilvanya, Michigan ve Wisconsin'i kazanmak olmaya devam ediyor. Harris, üçünde de 10 günlük anket ortalamasında Trump'ın önünde olsa da (Pensilvanya 1.2 puan, Michigan 0.1 puan ve Wisconsin 2.2 puan), analistler bu avantajların kimin kazanacağını söyleyecek kadar önemli bir husus olmadığını belirtiyor.

Trump İsrail’e desteğini yineledi: Savaşı kazanmaları için destekleyeceğim! Trump İsrail’e desteğini yineledi: Savaşı kazanmaları için destekleyeceğim!

NE OLMUŞTU?

Fox News, ay sonunda Trump ve Harris arasında canlı yayında tartışma programı için teklif götürdüğünü açıklamıştı. Trump, Harris'ten önce Demokrat Parti’nin ilk adayı olan ABD Başkanı Joe Biden ile 27 Haziran'da ilk canlı yayın tartışmasına çıkmış, 10 Eylül'de ise Harris ile yaklaşık 1.5 saat süren canlı yayın tartışma programında, kozlarını paylaşmıştı. Taraflar, yaptıkları ilk münazarada iç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden dış politikaya kadar birçok başlıkta görüşlerini ortaya koymuştu.