11 Ağustos Pazar günü itibariyle 2024 Paris Yaz Olimpiyatları, sona eriyor. Tarihi anlara ev sahipliği yapan olimpiyatlar Türkiye’de TRT Spor ve TRT Spor Yıldız kanallarından canlı olarak izlendi. Özellikle Türk sporcuların yer aldığı yarışmalar milyonlar tarafından anlık olarak takip edildi. Yusuf Dikeç ikonik pozu ile tüm dünyanın ilgisini çekerken Filenin Sultanları’nın maçları izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Bir olimpiyatların sonuna daha gelinirken, spor severler 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’nin kaç madalya aldığı da merak konusu oldu. İşte Paris 2024 olimpiyatlarında madalya kazanan Türk sporcular…

TÜRKİYE OLİMPİYATLARDA (PARİS 2024) KAÇ MADALYA KAZANDI?

2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na Türkiye 18 branştan 102 sporcu ile katıldı. 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen olimpiyatlarda Türk sporcular 5 bronz ve 3 gümüş olmak üzere 8 madalya kazandı.

Olimpiyatların son gününde milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit Kadınlar 76kg kategorisinde bronz madalya için mücadele edecek.

Trt Spor Yayin Akisi B-1

2024 PARİS YAZ OLİMPİYATLARI MADALYA KAZANAN TÜRK SPORCULAR

2024 Paris Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye, Atıcılık, Atletizm, Badminton, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Judo, Kürek, Masa Tenisi, Modern Pentatlon, Okçuluk, Taekwondo, Voleybol, Yelken, Yüzme branşlarında toplam 102 sporcu ile yer aldı.

Atıcılık 10 metre havalı tabanca karma kategorisinde mücadele veren ve gümüş madalya alan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç takım olarak Türkiye'nin Olimpiyat tarihinde atıcılık branşındaki ilk madalyasını kazandı.

Boksta kadınlar 54 kiloda Hatice Akbaş, finalde Çinli rakibi Yuan Chang'a yenilerek gümüş madalya kazandı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu da kadınlar 50 kilo kategorisinde ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Klasik Yay Erkek Takımı oyunlarda bronz madalya kazandı.

Güreş kategorisinde Taha Akgül, serbest stil 125kg bronz madalya karşılaşmasında Kırgızistan'dan Aiaal Lazarev'i 7-0 yenerek Olimpiyat üçüncüsü oldu.

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, 68 kiloda rakibi Kuzey Koreli rakibini 4-2 yenerek bronz madalya kazandı.

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman 57 kilo yarı final karşılaşmasında Tayvanlı rakibine yenilerek bronz madalya ile olimpiyatlardan ayrılmış oldu.

Milli taekwondocu Nafia Kuş Aydın, bronz madalya karşılaşmasında Britanyalı rakibini 2-1 mağlup ederek Olimpiyat 3'üncüsü oldu.