YAĞMUR GÜZEL / ÖZEL HABER

Türkiye'nin gündemine oturan olay Eskişehir'de yaşandı. 18 yaşındaki Arda K. oyundan etkilenerek giydiği kamuflajlı kıyafetle 5 kişiyi yaraladı. Gözaltına alınan saldırgan tutuklandı. Bıçaklı saldırının detayları merak edilirken Reddit'te yapılan bir paylaşım ise gündeme geldi. Örgüt olduklarını iddia eden bir kullanıcı bir sonraki saldırının planladığını öne sürdü. 

ÖRGÜT ŞÜPHESİ ARTTI 

Saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkarken Reddit isimli bir sosyal medya platformunda yayınlanan yazı dikkat çekti. Arda'nın arkadaşı olduğunu belirten bir kişi Arda'nın aldığı emri uyguladığını ve bu saldırıların ilk ya da son olmadığını belirtti. Yazıdaki detaylar bu saldırıların örgütsel bir bağlantısı olabileceği yönündeki şüpheleri artırdı. 

Ekran Görüntüsü 2024 08 13 142534

BİR SALDIRI DAHA OLACAK 

Yapılan paylaşımda "Daha önce buraya camilere saldırıp intikamımızı alacağımızı söylemiştik. Kardeşimiz ve davadaşımız Arda , C.D'den aldığı emri uyguladı. Türkiye'de dokunulmaza dokundu ve tüm kardeşlerimize yolu gösterdi. Bu ne ilk ne de son bu planımız. Operasyonlardan sadece biriydi yakında 1 saldırı daha olacak" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, dün Uluönder Mahallesi Rauf Orbay Caddesi'ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki çay bahçesine gelen Arda K, bazı kişilere bıçakla saldırmıştı.
Çay bahçesinde ve parkta oturan T.A. (71), C.Ö. (57), N.Ö. (87), M.K. (64), C.A. (64), saldırıda bıçakla yaralanmıştı. Başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği bulunan saldırgan, polis tarafından gözaltına alınmıştı.