2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, ücretli öğretmenlik başvuruları da e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuruları olumlu sonuçlanan öğretmen adayları, Eylül ayı itibariyle görevlerine başlayabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, başvuru tarihleri ilçelere göre farklılık gösterebilir. İşte 2024 ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri ve şartlarına ilişkin detaylar…

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ücretli öğretmenlik başvuruları her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında alınıyor. Ancak, başvuru tarihleri ilçelere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, adayların başvuruda bulunacakları ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bilgi almaları önemlidir. Başvuru tarihlerini kaçırmamak için ilgili müdürlüklerin duyurularını takip etmek gerekmektedir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Sonuçlar açıklandığında, adaylara SMS ile bilgilendirme yapılacak. Ayrıca, sonuçlar MEB'in resmi sitesinde il ve ilçe müdürlükleri sayfasından da öğrenilebilecek. Görevlendirilen ücretli öğretmenlerin, diploma, formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu (son altı aylık tek hekimli) ve sabıka kaydını temin ederek görev alacakları okula teslim etmeleri gerekmektedir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvuruları, e-Devlet üzerinden ve Online Ön Başvuru Formu aracılığıyla yapılmaktadır. Adayların, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerini takip ederek başvuru süreci hakkında güncel bilgilere ulaşmaları önemlidir.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜCRETLİ ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Ücretli öğretmenlerin görevleri, branşlarına ve çalıştıkları kuruma göre değişiklik gösterebilir.

  1. Okul öncesi öğretmenleri, 4-6 yaş arası çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onları ilköğretime hazırlamakla sorumludur.
  2. Sınıf öğretmenleri, öğrencilere okuma yazma öğretmekle birlikte matematik, beden eğitimi, müzik ve fen bilimleri derslerine de girer. Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerinde önemli bir rol oynayan sınıf öğretmenleri, yarım dönem ya da bir yıl boyunca eğitim verebilir.
  3. Ücretli öğretmenler, sınıf içerisinde disiplini sağlar.
  4. Öğrencilerin ders içerikleriyle ilgili sorularını yanıtlar.
  5. Öğrencilerin sosyal yönlerini ve iletişim becerilerini geliştirecek etkinlikler düzenler.