Üniversite elektronik kayıtları için heyecanlı bekleyiş sona erdi, e-devlet üniversite kayıt ekranı erişime açıldı. Yüzbinlerce aday yüz yüze kayıtların yanı sıra belirli tarihler arasında elektronik kayıt ile de üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. e-kayıt esnasında öğrencilerden bazı belgeleri hazır etmeleri istenecek. İşte 2024 üniversite elektronik kayıtları hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar…

ÜNİVERSİTE ELEKTRONİK KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Üniversite elektronik kayıtları https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit internet adresi üzerinden yapılabilecek.

T.C. kimlik numarası ve bireysel şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar sistem tarafından istenilen adımları takip ederek üniversite kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.

ÜNİVERSİTE E KAYIT REHBERİ İLE DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT SAYFASI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Universite Kayit Tarihleri B-1

ÜNİVERSİTEYE E-KAYITI HERKES YAPABİLİR Mİ?

Bir devlet üniversitesine kayıt hakkı elde eden tüm öğrenciler e-devlet üzerinden elektronik kayıt yapabiliyor.

Ancak, elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmiyor. Sağlık raporu vb. istenen programlara yerleşen öğrencilerin açıklanan tarihler arasında istenen belgeler ile birlikte ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekiyor.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından paylaşılan takvime göre 2024 üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Yüz yüze üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında alınırken, elektronik üniversite kayıtları 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.