Üniversite kayıt tarihleri yüz yüze ve elektronik kayıt olmak üzere ayrıldı. Her iki kayıt türünün de işlemleri 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibariyle başladı. Devlet üniversitesi ve özel üniversitede öğrenim görecek adaylar gerekli belgeleri tamamlayarak kısa süre içinde kayıt işlemlerini tamamlayabiliyor. Ancak adayların ellerini çabuk tutması gerekiyor çünkü üniversite kayıt tarihleri kısa süre içinde sona eriyor.

2024-2025 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

2024-2024 üniversite kayıt tarihleri 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibariyle başladı.

Üniversitelerin yüz yüze kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında,

Elektronik kayıtları ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Universite Kayit Tarihleri B-2

ÖZEL ÜNİVERSİTELERDE E-KAYIT YAPILIYOR MU?

Elektronik kayıtlar tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumlarında geçerli iken özel üniversitelerde yüz yüze kayıt yapılması tercih ediliyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.