2024-2025 üniversite kayıt tarihler 23 Ağustos Cuma günü sona eriyor. Yaklaşık iki milyon adayın bir üniversiteye kayıt hakkı kazandığı YKS yerleştirme sonuçlarının ardından ÖSYM üniversite kayıt tarihlerini açıklamıştı. Şimdi ise ÖSYM’den yeni bir açıklama daha geldi. 19-23 Ağustos tarihleri arasında üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için bir şans daha verildiği kaydedildi…

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİNİ KAÇIRANLAR NE YAPACAK?

2024 YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt hakkı elde eden ancak kurum tarafından belirtilen üniversite kayıt tarihleri süresince (19-23 Ağustos) kayıt yaptırmayan adaylar için “Mazeretli kayıt takvimi” hayata geçirilecek. Böylelikle üniversite kayıt tarihlerini kaçıranlar bir şans daha elde etmiş olacak.

Universite Kayit B

ÜNİVERSİTE MAZERETLİ KAYIT TAKVİMİ NE ZAMAN?

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EK tercih tarihlerinin ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2024-YKS ek tercih sürecinin, üniversitelere yerleşemeyen adaylar için ikinci fırsat olacağını belirterek, "Adaylarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.