Yaşam

Yeni liste yayımlandı! Meğer zeytinyağı ve bitkisel yağ diye bakın neler kullanmışız: 16 Ekim hileli gıda listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaları açıklamaya devam ediyor. Özellikle zeytinyağı ve bitkisel yağ skandalı gündeme damga vurdu. İşte 16 Ekim itibariyle yayımlanan son güncel liste.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın sağlığını tehdit eden firmaları ifşa etmeye devam ediyor. 16 Ekim tarihli güncellenen listede özellikle zeytinyağı ve bitkisel yağlar öne çıkarken, birçok firmanın sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Vatandaşa bitkisel yağ yerine bambaşka maddeler yedirildiği tespit edildi.

MARKALAR AÇIK SAÇIK BELLİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim itibarıyla taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini internet üzerinden günlük olarak güncelleyerek paylaşmaya başladı. Bu listede, sahtecilik yapılan ürünler ve markalar açıkça belirtiliyor. "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayınlanan listede, firmaların hangi ürünlerde hile yaptığı tek tek ifşa ediliyor.

ZEYTİNYAĞI VE BİTKİSEL YAĞLAR

16 Ekim tarihli güncellemede ise zeytinyağı ve bitkisel yağların yanı sıra birçok gıda ürününde yapılan sahtecilikler dikkat çekti. Vatandaşlara zeytinyağı ve bitkisel yağ adı altında ne yedirildiği ortaya çıkarken, sağlığı tehdit eden bu gıda sahtekarlıkları vatandaşların tepkisini çekti. Listeye damga vuran bu firmaların hangi markalar olduğu ve hangi hileleri yaptıkları, kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Bu ifşalar, vatandaşların güvenilir gıdaya erişim hakkını savunma ve sağlığını koruma açısından büyük önem taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu adımı, sahte gıdalara karşı caydırıcı bir önlem olarak görülüyor. İşte son yayımlanan liste: