YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birçok kişi üniversiteye kayıt yaptırma hakkı elde ettiğini öğrendi. Diğer yandan büyük bir kesim de ya herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemedi ya da istediği yer gelmedi. Bu nedenle de gözler YKS ek (İkinci) yerleştirmelere çevrildi. İşte konuya dair bilinmesi gereken ayrıntılar…

Yks Tercih Sonuclari B-1

YKS EK (İKİNCİ) YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

YKS ek (İkinci) ek yerleştirmeler heyecanla bekleniyor ancak ÖSYM’den ek tercih tarihlerine ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

Ancak ek yerleştirme için öncelikle üniversite kayıt tarihlerini n sona ermesi gerekiyor. Zira hem yerleştirmelerde boş kalan kontenjanlar hem de üniversiteye kayıt hakkı elde eden ancak kayıt yaptırmayan adaylardan kalan boş kontenjanlar üniversite kayıt tarihlerinin sona ermesiyle belli olacak.

Üniversite kayıt tarihleri ise 23 Ağustos itibariyle sona erecek. Bu kapsamda boş kontenjanların tespit edilmesi ve ek tercih kılavuzunun hazırlanması sürecinin Ağustos ayı sonunda tamamlanması bekleniyor.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

ÖSYM’den yapılan bilgilendirmeye göre 2024 YKS merkezi yerleştirmelerinde herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ek tercih yapabilecek.

Universite Kayit Tarihleri B

İSTEDİĞİ YER GELMEYEN YKS’DE 2. TERCİH YAPABİLİR Mİ?

YKS tercihlerinde adayların 24 tercih hakkı bulunuyor. Buna göre adaylar en çok istedikleri programları üst sıralara yazarken, daha az istedikleri programlar da alt sıralarda yer alıyor.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına kayıt hakkı elde eden ancak istediği yer gelmeyen adaylar YKS’de ikinci tercih yapıp yapamayacağını merak ediyor.

Ancak ÖSYM’den yapılan bilgilendirmeye göre merkezi yerleştirmede bir programa kayıt hakkı elde eden adaylar ek tercihte bulunamıyor.