2024 YKS sürecinde en merak edilen konulardan biri de YKS tercih sonuçları oldu. 8-9 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda gerçekleşen YKS sınavının sonuçları 16 Temmuz’da açıklandı. Adaylar 25 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında tercihini yaptı. 13 Ağustos’ta ise YKS tercih sonuçları açıklandı. Milyonlarca aday ÖSYM Sonuç ekranı üzerinde YKS tercih sonuçlarını sorguluyor…

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

3 milyondan fazla adayın heyecanla beklediği YKS tercih sonuçları açıklaması ÖSYM’den geldi. ÖSYM’nin resmi Twitter (X) hesabından yapılan açıklamada

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusun, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.” denildi.

G U2 Dt5 X X E A E Ht1 B

ÖSYM AİS YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR?

Üniversite yerleştirme sonuçlarına (YKS tercih sonuçları) ÖSYM’nin Sonuç ekranı üzerinden bakılabiliyor. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını görebiliyor.

Yks Tercih Sonuçları Ss

YKS’DE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak ek yerleştirme tarihleri içerisinde yeniden tercihte bulunabilecek.

KİMLER EK YERLEŞTİRMEDE TERCİH YAPABİLİR?

Üniversite ek yerleştirmelerinde birinci tercihlerde tercih yapmayan veya birinci tercihlerde tercih yapmasına rağmen herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler tercih yapabilecek. Fakat birinci tercihlerde herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların ek tercihlerde yeniden tercih hakkı bulunmuyor.

EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ NE ZAMAN?

2024 YKS ek yerleştirme tarihleri henüz açıklanmadı.