YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayla hangi üniversite ve hangi bölüme yerleştiğini öğrenecek. Üniversite kayıtları ve şehir dışında yerleşilen fakülteler nedeniyle öğrencilerin büyük kısmı yurt arayışına girecek. Bu kapsamda öğrencileri ve velileri yoğun bir süreç bekliyor. Bu nedenle de yeni hafta ile birlikte “YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı?” araştırmaları hız kazanıyor. İşte YKS tercih sonuçları ile ilgili tüm detaylar…

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı. Ancak üniversite kayıt tarihlerinin 19 Ağustos’ta başlayacak olması YKS tercih sonuçlarının da bu tarihten önce açıklanacağını gösteriyor. Bu kapsamda YKS yerleştirme sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Yks Yerlestirme Sonuclari B

BUGÜN AÇIKLANIR MI?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. 19 Ağustos’tan önce herhangi bir gün açıklanması bekleniyor.

YKS’DE YERLEŞEMEYENLER NE YAPACAK?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak ek yerleştirme tarihleri içerisinde yeniden tercihte bulunabilecek.

KİMLER EK YERLEŞTİRMEDE TERCİH YAPABİLİR?

Üniversite ek yerleştirmelerinde birinci tercihlerde tercih yapmayan veya birinci tercihlerde tercih yapmasına rağmen herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler tercih yapabilecek. Fakat birinci tercihlerde herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların ek tercihlerde yeniden tercih hakkı bulunmuyor.

ÖSYM AİS YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYIN