YÖKDİL 2 sınavı, bu Pazar günü ÖSYM tarafından düzenlenecek ve ülke genelinde 81 ilde yapılacak. Sınav, 349 binada ve 4 bin 16 farklı salonda gerçekleştirilecek. Adayların sınav saatini, süresini ve kaç soru sorulacağını öğrenmek için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Kimlik kartını kaybeden ya da kimlik bilgilerinde eksiklik olan adaylar için ise sınav günü nüfus müdürlükleri açık olacak. YÖKDİL 2 sınavı ile ilgili tüm detayları sizin için derledik...

YÖKDİL 2 SINAVI NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-YÖKDİL/2 sınavı, 11 Ağustos Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. 81 ilde, 87 sınav merkezinde yapılacak sınav, saat 10.15'te başlayacak. Adayların dikkat etmesi gereken önemli bir nokta, sınav günü saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişin yasaklanacak olmasıdır. Bu nedenle adayların belirtilen saatten önce sınav yerinde hazır bulunmaları büyük önem taşıyor.

YÖKDİL 2 SINAVI KAÇTA BİTECEK VE KAÇ SORU SORULACAK?

YÖKDİL 2 sınavında adaylara toplam 80 soru sorulacak ve bu sorular için 180 dakika, yani 3 saat süre tanınacak. Sınav saat 13.15'te sona erecek. Ancak, engelli adaylar için ek süre verilmesi uygun görüldüğünde, bu adaylar 30 dakika ilave süre kullanma hakkına sahip olacaklar.

YÖKDİL 2 SORULARI HANGİ ALANLARDAN GELECEK?

Bu yıl ikincisi düzenlenen 2024-YÖKDİL/2 sınavında, İngilizce dilinden sınava giren adaylar için fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarından sorular yer alacak. Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece sosyal bilimler alanından sorular hazırlanacak.

YÖKDİL 2 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava katılan adaylar, sonuçları heyecanla bekleyecek. 2024-YÖKDİL/2 sınav sonuçları, 29 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.