11 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek 2024-YÖKDİL/2 sınavı, 101 bin 96 adayın katılımıyla Türkiye genelinde düzenlenecek. Sınavın ardından, adaylar merakla YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı kitapçıklarının ne zaman yayınlanacağını bekliyor. ÖSYM, sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarını resmi internet sitesi üzerinden PDF formatında erişime açacak. Bu süreç, adayların sınav performanslarını değerlendirmeleri açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, sınav sonuçlarının 29 Ağustos tarihinde açıklanacağı bildirildi. Peki, YÖKDİL soruları ve cevapları ne zaman açılacak, sınav sonuçları tarihi ne zaman?

YÖKDİL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (2024-YÖKDİL/2) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları, sınavın ardından aynı gün ÖSYM tarafından yayınlanacak. Adaylar, YÖKDİL soruları ve cevaplarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecekler. Soru ve cevapların erişime açılmasıyla birlikte, adaylar sınav performanslarını değerlendirme fırsatı bulacak.

YÖKDİL SINAV SONUÇ TARİHİ AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından 11 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (2024-YÖKDİL/2) sonuçları 29 Ağustos'ta açıklanacak. Sınav sonuçlarının belirlenmesi sürecinde, adayların cevap kâğıtları optik okuyucularla okunacak ve sadece doğru cevaplar dikkate alınarak puanlama yapılacak. Yanlış cevaplar puanlamada etkili olmayacak.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Sınav değerlendirmesi sırasında, yalnızca doğru verilen cevaplar dikkate alınacak ve yanlış cevaplar herhangi bir puan kaybına yol açmayacak. Eğer sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptal edilen sorular olursa, bu sorular değerlendirme dışı bırakılacak ve geçerli soruların puan değeri yeniden hesaplanacak. Ayrıca, sınav sonrası cevap anahtarında değişiklik yapılması gerektiği tespit edilirse, güncellenmiş cevap anahtarı üzerinden puanlama yapılacak. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak, 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacak.