Yurt dışından özellikle Çin’den ucuz ürün getirip satılması uygulaması günden güne yaygınlaşırken, Ticaret Bakanlığı konuyu yakından takip ettiğini bildirmişti. Özellikle e-ticaret sitelerinin sıklıkla başvurduğu yöntemde Çin’den ucuz ürünler getirilip piyasaya sokuluyordu. Ancak Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile bazı ürünlere ek gümrük vergisi getirildi. Haberin ajanslarda yer almasının ardından “Yurt dışı siparişlerine ek vergi ne zaman başlayacak?” “Yurt dışı alışverişlerine ek gümrük vergisi ne kadar?” ve “Hangi ürünlere ek vergi var?” araştırmaları da hız kazandı…

E Ticaret B

YURT DIŞI ALIŞVERİŞLERİNE EK GÜMRÜK VERGİSİ NE KADAR? HANGİ ÜRÜNLERE EK VERGİ VAR?

Yurt dışı alışverişlerine ek gümrük vergisi getiren 4458 Sayısı Gümrük Kanunun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşya ile 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

YURT DIŞI SİPARİŞLERİNE EK VERGİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

6 Ağustos’ta yayımlanan karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.