FED Başkanı Jerome Powell 2023’te yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmek için faizleri artırmaktan çekinmeyeceğini söylemiş, ABD Merkez Bankası bu kapsamda art arda faiz artırımına gitmişti. Ancak 2024 itibariyle ABD enflasyon verisi olumlu sinyaller verirken, banka uzun süredir faizleri sabit bırakıyor. FED yetkilileri faiz indirimi için halâ güvenli bir ortam beklediğini belirtirken, bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi bir sonraki FED faiz kararı için kilit noktada. Ekonomi gündemini yakından takip eden pek çok kişi ise sabah saatleri itibariyle “ABD enflasyon verisi saat kaçta açıklanacak?” sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya dair merak edilen soruların yanıtları…

ABD ENFLASYON VERİSİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen Temmuz ayı ABD enflasyon verisi 14 Ağustos Çarşamba (Bugün) saat 15:30’da açıklanacak.

Abd Enflasyon Verisi B-1

ABD ENFLASYON BEKLENTİSİ NASIL?

ABD enflasyon verileri açıklanmadan önce New York FED'in Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçları ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisinin temmuzda değişmediğini gösterdi. Anket sonuçlarına göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi temmuzda değişim göstermeyerek yüzde 3'te kaldı.

Para piyasalarında FED’in eylülde yüzde 57 ihtimalle 50 baz puan faiz indirmesi beklenirken, enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra beklentilerin yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Diğer yandan, enflasyon verileri öncesi New York FED'in Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçları ise ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisinin temmuzda değişmediğini ortaya koydu. Buna göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi temmuzda değişim göstermeyerek yüzde 3'te kaldı.