TÜİK tarafından açıklanan TEFE-TÜFE aylık enflasyon rakamları ile ilgili bekleyiş sona erdi ve ağustos enflasyonu belli oldu. SSK ve BağKur emeklileri yıl sonunda 6 aylık enflasyon rakamları oranında zam alırken, memur ve Emekli Sandığı emeklilerine 6 aylık enflasyon farkı oranında ek zam verilecek. Diğer yandan konut ve iş yeri kiraları da TEFE-TÜFE aylık enflasyon rakamlarına göre belli olacak. 3 Eylül itibariyle ağustos enflasyon oranlarına ilişkin merak edilen tüm sorular yanıtını buldu. Kira artış oranları belli olurken, memur ve emekli zammında geçerli olacak ikinci veri de hanelere yazıldı…

Enflasyon D-1

AĞUSTOS ENFLASYONU NE KADAR ÇIKTI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı enflasyon rakamlarını 3 Eylül 2024 Salı günü saat 10:00 itibariyle açıkladı.

Buna göre aylık enflasyon yüzde 2.47 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 51.97 olarak ölçüldü.

Enflasyon A-1

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2.64 artacağını tahmin etmişti.

Ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2.64 olurken ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2.21, en yüksek yüzde 3.10 aralığında yer almıştı.

TEMMUZ AYINDA ENFLASYON 61.78 OLMUŞTU

Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 61.78 olmuş, aylık enflasyon ise 3.23 olarak açıklanmıştı. Haziran ayında ise TÜFE yüzde 1,64 gelmişti.