Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı ediyor. Yeni şirketler yatırımcı ile buluşmaya hazırlanırken, bir gayrimenkul şirketinden halka arz haberi daha geldi.

AHES GAYRİMENKUL HALKA ARZ İÇİN TALEP TOPLAYACAK

AHES Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzında talep toplama yarın başlayacak. Şirketin halka arzı 21-23 Ağustos'ta gerçekleşecek.

AHSGY HİSSE KODUYLA HALKA ARZ BAŞLIYOR

AHES Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzı AHSGY borsa koduyla Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından yapılacak.

HİSSE FİYATI BELLİ OLDU

Halka arz fiyatı pay başına 25,20 lira olarak belirlenen şirketin 50 milyon lot sermaye artırımı olarak payları satışa çıkacak. Böylece şirketin yüzde 25,64'ü halka açılmış olacak.

YAPILANMADA KULLANILACAK

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75'i yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 25'i de yurt içi kurumsal yatırımcıya ayrılırken halka arz büyüklüğünün 1 milyar 260 milyon lira olması bekleniyor.

AHES GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, yaptığı açıklamada, halka arz gelirlerini yatırım, üretim ve şirketin işlerinin gelişmesinde yapılanmasında kullanacaklarını söyledi.