Piyasaların gözü kulağı ABD'de olacak. Bugün 15:30'da ABD'den gelecek olan enflasyon verisi ile hem emtia tarafında hem de para piyasalarında küresel bazda volatiliteyi artıracak.

ABD ENFLASYONU ÖNCESİNDE ALTIN YÜKSELİŞTE

ABD tarafından gelen ÜFE verisi sonrasında FED'in Eylül'de yılın ilk faiz indirim adımını atabileceğine yönelik beklentilerin artışı sonrası altında gerilemeye neden olmuştu. Analistlere göre, ABD enflasyonu ile birlikte altın piyasasında sert hareketlilik yaşanabilir.  

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,3 gerilemesinin ardından yeni günde de yüzde 0,2 yükselişle 2 bin 469 dolara yükseldi. Gram altın da ons altından aldığı destekle yüzde 0,27’lik artışla 2 bin 664 TL seviyesinden işlem görüyor.

FED İNDİRİMİ VE RESESYON SÖYLEMLERİ ALTINI DURAKLATMIŞTI

ABD'de faiz indirim söylentilerinin gittikçe artması ve geride bıraktığımız hafta ortaya çıkan resesyon söylentileri altını fiyatlarında duraklamaya neden olmuştu. Analistler, kıymetli metalde duraklatıcı safhanın geride kaldığını dikkat çekerken, ABD TÜFE verilerinin fiyatlamaları destekleyeceği, olası toparlanma hareketlerinde ise rekor kırılabileceğini belirtiyor.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Altın yılbaşından bu yana yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altın fiyatları Orta Doğu’daki çatışmalardan beslenirken, merkez bankaları alımları da fiyatlamayı destekledi. Çin’de altın talebinin artışı da fiyatı destekleyen unsurlar arasında yer alıyor.