Geçtiğimiz gün itibariyle 6'sı doktora, 98'i yüksek lisans olmak üzere 104 kişinin daha mezun olduğu Aselsan Akademi'de, toplam mezun sayısı 425'e ulaştı. Söz konusu mezuniyet töreni sonrası Aselsan Akademi ile ilgili bilgileri derledik.

ASELSAN AKADEMİ NEDİR VE NE ZAMAN KURULDU?

ASELSAN Akademi, sanayi ile akademi iş birliğini bir adım öteye taşımak hedefiyle 2017 yılında, dördüncü nesil üniversite modeli olan ASELSAN Akademi’yi hayata geçirmiştir.

Akademi; açık inovasyon, birlikte geliştirme ve sürdürülebilir iş birliği prensiplerine dayanıyor.

4 ÜNİVERSİTEYLE PAYDAŞLIK YAPILIYOR

ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin paydaş olduğu, ASELSAN çalışanlarına yerleşkeden çıkmadan yüksek lisans ve doktora eğitimi yapma imkânı sunuyor.

1 (12)-9

Paydaş üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin dahil olduğu programda öğrenci sayısı yıllar içinde katlanarak artmış, 2019-2020 Eğitim Yılı sonunda ilk mezunlar verilmiştir.

Bu programla, üniversiteler ve sanayi arasında güçlü ve sürekli bir bağ oluşturulması, savunma sanayii personelinin lisansüstü eğitiminin desteklenmesi ve tez araştırmalarının tüm paydaşlar açısından en verimli hale getirilmesi üç temel hedeftir. ASELSAN Akademi’de, personelin tez çalışmasının, görev aldığı projelere doğrudan katkı sağlaması ve teknolojik gelişime temel oluşturması esastır.

44 (1)-3

TEZ ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİLİYOR

Tez Çalışmalarına Çok Yönlü Destek ASELSAN Akademi, farklı mentorluk sistemleriyle, akademi öğrencilerine eğitimleri boyunca bilgi ve akademik deneyim katmakta, tez takibine olanak sağlamakta, ihtiyaç duyulduğunda tez çalışmalarına yardımcı olmaktadır.

Bununla beraber tez kapsamında yapılan çalışmaları etkli bir biçimde bağlamak ve tez sürecini şirket içinde yönlendirmek için ASELSAN’da çalışmakta olan doktora derecesine sahip çalışanlar 2. tez danışmanı olabilmektedir.